Hyundais elbil redo för Pikes Peak – levererar 687 hästkrafter

Hyundais vassate elbil just nu är Hyundai IONIQ 5 N som levererar upp till 478 kW (650 hk) i motoreffekt, och kan bland annat kan simulera en manuell växellåda för den där extra sportigheten. Den har hyllats som en alldeles särskild upplevelse.

Men runt hörnet, eller ska vi säga, bakom krönet gömmer sig en ännu vassare variant. Hyundai N ska nämligen ge sig an det berörda backloppet vid Pikes Peak nästa helg. För det har man tagit fram den snabbare och ännu vassare Hyundai IONIQ 5 N TA Spec.

Nu har Hyundai släppt specifikationerna för IONIQ 5 N TA Spec. Bilen får bland annat en optimerad motor som nu kan leverera 512 kW (687 hk), och en exteriör som modifieras för bättre aerodynamik och downforce. Rullar gör den på 18-tumshjul.

Hyundai kommer också bevisa förmåga hos den kommersiella versionen av IONIQ 5 N. Den kommer också ge sig an den slingrande 20 kilometer långa banan som klättrar över 1 438 höjdmetrar till toppen av Pikes Peak.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.