Hyundai visar styrkan med campingvagn och elbil

Hyundai hoppar på den heta camingtrenden som kommit till följd av de senaste två årens hemestrande. Allt som behövs är en Hyundai IONIQ 5 och den kompakta campingvagnen MINK Camper, menar Hyundai.

Elbilen och campingvagnen utgör ett koncept som Hyundai kallar för Camp Zerio. Här vill Hyundai visa på hur den elektriska drivlina kan bidra till en bekvämare och mer flexibel campingupplevelse.

Genom Vehicle-to-Load-funktionen (V2L) öppnar IONIQ 5 upp för nya möjligheter. V2L gör att IONIQ 5 kan fungera som en stor powerbank och kan därför strömförsörja en camper, även om den är parkerad helt off-grid.

– V2L-funktionen hos IONIQ 5 skapar en frihet och möjlighet att vara uppkopplad även ute i naturen. Den utesluter dessutom behovet av stormkök och elaggregat som är skadliga för miljön. Kombinationen av lång räckvidd, ultrasnabb laddning och rejäl dragvikt gör verkligen IONIQ 5 till den perfekta familjebilen för en roadtrip på semestern, säger Tobias Joelsson, PR & Informationschef på Hyundai Sverige.

MINK Camper har en strömlinjeformad design och en nettovikt på 520 kilo. Inom konceptet Camp Zero är vagnen utrustad med elektriska bekvämligheter som induktionshäll, espressomaskin, vattenkokare, eldriven kyl/frys, högtalarsystem och ljusslingor för att sätta rätt stämning i sommarnatten.

Både IONIQ 5 och MINK Camper har inbyggda 230 volts- och USB-uttag. Campern är dessutom försedd med solpaneler på taket för att ge stöd till vagnens 12-voltsbatteri.

Konceptet ”Camp Zero powered by IONIQ 5” kommer Hyundai att turnera runt med i Sverige under sommaren.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.