Hyundai slutar sälja fossilbilar i Norge då 94 procent av försäljningen är elbilar

Pressbild: Hyundai

När elbilen väl får sin greppet om folket finns det bara en väg att gå. Speciellt uppenbart är det i vårt grannland Norge som är ett föregångsland inom elektromobilitet. Nu meddelar Hyundai att man helt slutar sälja helt fossila bilar i Norge.

Istället satsar man på elbilar och laddbara bilar. Under 2020 var 94 procent av märkets alla sålda bilar just elbilar. De resterande 6 procenten var i huvudsak laddhybrider.

– Från och med nu består vår modellportfölj i Norge av 100 procent utsläppsfria bilar med Kona Electric, IONIQ Electric och NEXO. I början av 2021 kommer vi att utöka portföljen med Tucson Plug-In Hybrid och Santa Fe Plug-In Hybrid. Snart presenterar vi också den helt nya IONIQ 5, säger Thomas Rosvold, VD på Hyundai Motor Norge.

Hyundai är för tillfället Norges sjätte största bilmärke. Om man bara tittar på elbilar är varumärket landets tredje största med god marginal. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.