Hyundai satsar på jättefabrik som ska bygga 200 000 elbilar per år

Hyundai Motor har nu tagit det första spadtaget till en ny stor bilfabrik som ska tillverka upp till 200 000 elbilar årligen i Ulsan, Sydkorea. Det hela är ett drag i att ytterligare påskynda biltillverkarens övergång bort från bilar med förbränningsmotorer.

Den elbilsdedikerade anläggningen kommer att stå klar 2025 med den första serieproducerade modellen som rullar av produktionslinan i början av 2026. Det i form av en eldriven suv från märkets lyxmärke Genesis.

– Den nya elbilsdedikerade fabriken i Ulsan är början på en lovande framtid för de kommande 50 åren och elektrifieringens era. Jag är hedrad att få dela vår dröm om ett 100-årigt företag här, säger verkställande ordförande Euisun Chung.

Det var i Ulsan som Hyundais grundande ordförande Ju-yung Chung etablerade företagets första stora tillverkningsbas för mer än 50 år sedan. De rötterna tänker Hyundai nu bygga vidare på.

– Precis som drömmen om att bygga den bästa bilen i det förflutna blev Ulsan den bilstad det är idag. Jag litar på att Ulsan kommer att vara en innovativ mobilitetsstad som leder vägen i en tid av elektrifiering, som börjar med vår dedikerade elbilsanläggning, avslutar Euisun Chung.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.