Hyundai kommer presentera en sportig elbil

I samband med motormässan i Geneve kommer Hyundai att presentera en glimt av framtidens bilar. Det gör den sydkoreanska biltillverkaren i form av sportbilskonceptet Prophecy.

– Prophecy följer inte trender. Den betonar skönhet som kommer stå säg över tiden. Dess ikoniska design kan bredda Hyundais designspektrum mot ännu bredare horisonter, säger SangYup Lee chef för Hyundais globala designteam.

Ännu är Hyundai sparsamma i detaljerna om det nya konceptet. Prophecy går dock under samma paroll som det tidigare konceptet Hyundai 45. Då beskrev man bilen med ”Sensuous Sportiness”. Sensuous ska stå för de emotionella värdena som kunden upplever genom bilens design. Sportiness implementerar dessa värderingar genom en innovativ mobilitetslösning.

Hyundai beskriver konceptet som en bil med graciösa kurvor över en vacker siluett. Den bredare baken ske ge utmärkt aerodynamik. Den integrerade spoilerns och de pixlade baklyktorna ska ge bilen en unik signatur.

Den 3 mars kommer konceptet visas upp för omvärlden under motormässan i Geneve. I filmen nedan kan du få en tjuvtitt.

https://www.youtube.com/watch?v=WKXZJceZna8&feature=youtu.be
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.