Hyundai öppnar hotell som drivs av V2L

Pressbild: Hyundai

För att demonstrera möjligheterna med Vechicle-to-Load (V2L) har Hyundai öppnat ett tillfälligt hotell i Essex, strax utanför London. Hotellet drivs av ström som hämtas från en Hyundai IONIQ 5.

Inget hotell är komplett utan bekvämligheter, så här finns också en restaurang och en biograf som också är strömförsörjda genom V2L-teknik. Hotellet är en tillfällig demonstration som håller öppet under 14 dagar i höst.

– Vår prisbelönta IONIQ 5 kan driva Hotel Hyundai med sin V2L-funktion, där en adapter från bilen ger ett uttag som hushållsapparater kan kopplas in i. Vi vill demonstrera det praktiska i denna banbrytande teknik, och vi hoppas att konceptet inspirerar fler människor att gå off grid, säger Askley Andrew, VD för Hyundai Motor Storbritannien.

I en kort video får vi kolla in hotellet:

För att plocka ström ur IONIQ 5 placeras en särskild adapter som sätts i ladduttaget på elbilen. Den kan sedan leverera ström med en effekt på upp till 3,6 kW.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.