Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Eldrift

Hyundai och Kia ansluter sig till snabbladdningsnätverket IONITY

Redan förra året kom de första uppgifterna om att Hyundai Motor Group går in som delägare i snabbladdningsnätverket IONITY. Nu ansluter sig koncernen som äger Hyundai och Kia officiellt till nätverket meddelar man i ett pressmeddelande idag. Sedan tidigare står koncernerna BMW Group, Ford Motor Company, Mercedes-Benz och Volkswagen Group som ägare för det samägda bolaget.

– Vi välkomnar Hyundai Motor Group ombord som en engagerad partner med stor internationell erfarenhet inom elektrifierad mobilitet, säger Michael Hajesch, VD på IONITY.

IONITY bygger och driver ett snabbladdningsnätverk över hela Europa, med en snabbladdningskapacitet på upp till 350 kW. Elen i nätverket är producerad av förnyelsebar energi för att säkra utsläppsfri körning.

– För Hyundai och Kia är kundupplevelsen nära kopplad till bekvämlighet och verkliga fördelar. Genom att investera i IONITY blir vi nu en del av det mest omfattande nätverket för laddinfrastruktur i Europa, säger Thomas Schemera, Executive Vice President och Head of Product Division på Hyundai Motor Group.

Nätverket är öppet för alla elbilar med CCS-kontakt, men där IONITY-ägarnas egna bilmärken oftast säljs med erbjudande om rabatterad laddning. Hur Hyundais kunder kan dra nytta av fördelarna med IONITY-nätverket följer inom kort, står det att läsa i pressmeddelandet.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Växlar mellan att köra Renault Zoe, Nissan Leaf, Tesla Model 3 och annat som erbjuds. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Inatt presenterade Kia ytterligare detaljer kring sin plan framåt som en hållbar biltillverkare. För att signalera skiftet släpper tillverkaren delen ”Motors” i sitt fullständiga...

Elbil

Intresset för att köpa begagnad elbil har ökat stort under de senaste åren. Statistik från Blocket visar att antalet elbilsannonser ökade med 102 procent...

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons