Hyundai lanserar laddningstjänst med tillgång till 240 000 laddpunkter i Europa

Allt fler biltillverkare lanserar egna tjänster för sina förare där man ska förenkla laddningen genom roaminglösningar hos de olika laddoperatörerna. Näst i ledet är Hyundai med sin nya tjänst Charge myHyundai.

Genom nätverket har Hyundai samlat över 240 000 laddpunkter som inkluderar både destinationsladdare och snabbladdare över hela Europa. Tjänsten kommer med ett medlemsskap med olika abonnemangsformer där grundabonnemanget är kostnadsfritt för Hyundai-ägare.

Mot en extra månadsavgift på 45 kronor kan man erhålla ett rabatterat laddpriser om 15 procent på laddpunkterna som ingår i nätverket. Dessutom slipper man den startavgift på 5,27 kronor per laddning som Hyundai bakat in i det kostnadsfria abonnemanget.

För den som vill ha ett rabatterat pris på ultrasnabba IONITY där Hyundai är delägare behöver man lägga till ett Tillvalspaket i medlemskapet.

Med tillvalet Lite med en månadskostnad på 45 kronor laddar man till ett kWh-pris om 5,75 kronor och med Premium-medlemskapet för 139 kronor per månad är kostnaden 3,10 kronor per kWh. Alla kunder som köper nya IONIQ 5 före den 31 mars 2022 får ett års gratis Premium-medlemskap.

Pressbild: Hyundai

– Med introduktionen av Charge myHyundai förenklar vi vardagen för ägare av Hyundais elbilar och laddhybrider. Att kunder via ett enda abonnemang får tillgång till Europas största nätverk av laddstationer, smidigt sökbara via en app gör att de kan njuta av bilresan istället för att lägga onödig tid på att leta stationer hos olika operatörer, säger Tobias Joelsson, PR Manager på Hyundai Sverige.

För att identifiera sig vid laddstolpen använder man antingen en mobilapp eller en RFID-bricka. All laddhistorik samlas sedan i en gemensam översikt och faktureras månadsvis. Läs mer om Charge myHundai hos Hyundai.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.