Hyundai Kona förbättras med längre räckvidd och dragkrok

Sedan lanseringen 2018 har elbilen Hyundai Kona Electric genomgått flera teknikrelaterade uppgraderingar med bland annat nytt infotainmentsystem och trefasladdare. Nu tillkommer nästa finjustering på den populära el-suven.

Hyundai har lyckats utöka räckvidden genom att skapa bättre aerodynamik och minska på rullmotståndet. Kona Electric har genomgått flera mindre chassiförändringar på undersidan och också fått nya däck. Hyundai Kona Electric 64 kWh kommer nu att få en räckvidd på 485 kilometer. Den tidigare räckvidden var 449 kilometer. Den nya räckvidden gäller på alla bilar med produktionsstart i juni i år.

Hyundai väljer nu också att utrusta Kona Electric med dragkrok. Det är dock inga tunga släp som kan dras. Dragkroken gör det möjligt att dra ett släp på upp till 300 kg. Kroken klarar också en vertikallast på upp till 100 kg vilket gör det möjligt att montera en cykelhållare.

– Dragkrok och möjlighet att kontrollera sin elbil via mobilapp har länge varit två av de mest efterfrågade funktionerna från elbilskunderna. Tidigare i år introducerade Hyundai full uppkoppling via Blue Link och nu meddelar vi att dragkrok – kundernas andra önskning går i uppfyllelse, berättar Tobias Joelsson, PR & Communications Manager på Hyundai Sverige.

– Att dessutom kunna erbjuda ännu längre räckvidd på en bil som redan kör ifrån de flesta konkurrenterna är såklart en extra kul sommarpresent till blivande Hyundai-ägare, fortsätter Tobias.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.