Hyundai Kona Electric uppgraderas – får snabbare laddning

Pressbild: Hyundai

Hyundai Kona Electric uppdateras till nästa år. Den populära elbilen har knappt funnits på marknaden i ett år innan Hyundai meddelar nya förbättringar. Bland annat snabbare laddning.

Som tillval i och med nästa års modell finns en inbyggd 3-fasladdare som kan ladda batteriet med upp till 11kW. Det kommer nära inpå halvera tiden för laddningen mot dagens laddare som klarar 1-fas 7,2 kW. Sedan tidigare kan Kona Electric också snabbladdas med upp till 100 kW.

Interiören får också nya tillval: Ett nytt navigationssystemet med 10.25 tum stor, två-delad pekskärm. Och till baksätet kommer tillvalet eluppvärmda säten.

Elbilen uppgraderas också med Hyundais nya tjänst Connected Car vilket kopplat upp bilen mot ägarens mobiltelefon. Här finns möjligheten till att justera klimatanläggningen innan avfärd, låsa upp dörrar på distans och övervaka laddningen och batteristatus.

– Då Sverige är en progressiv marknad inom elektrifiering känns det extra kul att redan nu få presentera en uppgradering av storsäljaren Kona Electric. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder det senaste inom utsläppsfria mobilitetslösningar, säger Tobias Joelsson, PR & Informationschef på Hyundai Sverige.

Nästa års Kona Electric lanseras strax efter årsskiftet med ett frånpris före klimatbonus på 364 900 kr för modellen med 39,2 kWh-batteri och 409 900 kr med 64 kWh-batteriet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.