Hyundai Kona Electric uppdateras nästa år – snabbare laddning

Populära elbilen Hyundai Kona Electric uppdateras nästa år skriver biltillverkaren i ett pressmedelande. Från nästa årsmodell får Kona Electric bland annat en 11 kW-trefas ombordladdare, istället för nuvarande på 7.2k-enfas.

Det ska enligt Hyundai snabba upp hemmaladdningen med 23 procent. Från 9 timmar och 35 minuter till 7 timmar och 25 minuter.

Den uppgradera versionen innebär också en del ny teknik. Bland annat blir bilen uppkopplad, och det är möjligt att hålla koll på bilens status från till exempel en mobiltelefon. Likaså tillkommer säkerhetsfunktioner som Hyundais eCall som ringer upp räddningstjänsten vid en eventuella olycka.

Även bilens Infotainmentsystem uppdateras, och Kona Electric får en större touchskärm. Navigationssystemet med tillägget LIVE ger föraren information om laddstationer, trafik, parkeringsmöjligheten och andra händelser i närheten.

Uppdateringen kommer i och med nästa års modell, så antagligen på slutet av det här året. Uppgraderingarna till bilen gör att priset kommer gå upp, men Hyundai anger inte hur mycket.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.