Hyundai Kona Electric har fått en officiell räckvidd i USA

Pressbild: Hyundai

Hyundai Kona har fått en officiell räckviddssiffra i USA. Varför är det viktigt? Jo, för att USA är betydligt strängare i hur de mäter räckvidden på elbilar än i Europa. Många är beredda att likställa den amerikanska skalan EPA med faktiskt räckvidd än Europas (gamla) NEDC eller (nya) WLTP.

I Europa är den officiella räckvidden enligt bilens datablad 546 km med den gamla NEDC-skalan och 482km med den nya strängare WLTP-skalan. Den amerikanska skalan EPA uppger en räckvidd på 415 km.

Hyundai Kona Electric har utmärkt sig genom att ha en generös räckvidd, i klass med ledande Tesla, men samtidigt hålla ett betydligt lägre pris. Hyundai Kona kommer till Sverige till vintern. I höst räknar vi med att få ett officiellt pris på bilen.

I vårt grannland där bilen redan börjat säljas (och levererats) ligger priset på motsvarande 350 000 svenska kronor. Vi får nog räkna med ett något högre pris i Sverige.

På ämnet Hyundai och Tesla: Se Kona Electric ställas i ett räckviddslopp mot Model X.

Läs mer om NEDC, WLTP och EPA.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.