Hyundai Kona Electric fick ett pris i Norge – och sen sålde årsvolymen slut på 72 timmar

Pressbild: Hyundai

Motsvarande 350 000 svenska kronor blev den norska prislappen för instegsmodellen av Hyundai Kona Electric 64kWh när man öppnade upp för beställningar i Norge i början av månaden.

Enligt Hyundai Norge har man sedan ”dag 1” fått in 20 000 intresseanmälningar för Kona Electric. När man i förra veckan sedan erbjöd de som visat intresse att beställa en gick det fort. Efter 72 timmar hade 3132 beställningar lagts, och beställningarna fortsätter enligt Christian Stenbo, marknadschef för Hyundai Norge.

Bevisligen är efterfrågan större än vad Hyundai förväntat sig, och man säger att hela årets volym av Kona Electric redan är slutsåld.

Under 2019 förväntar man sig att kunna leverera till de övriga som gjort en intresseanmälan, om de vill beställa det vill säga. Ännu har ingen fått provköra bilen. De har fram till den 17 juni att bestämma sig. Den ordinarie säljstarten öppnar 2 juli, men de kommer troligen få vänta till 2020 innan de får sina bilar på grund av den stora efterfrågan.

För ungefär 372 000kr får man sin Electric Kona med läderklädsel och soltak. De flesta av de 3132 sålda bilarna är av den modellen.

Efterlängtad SUV

Hyundai Kona Electric är en efterlängtad SUV där räckvidden i kombination med priset imponerar. 47 mil ska du kunna ta dig med modellen man lanserat i Norge. Längre fram kommer också en mindre variant på 39 kWh med en räckvidd på 30 mil. Priset för den är dock ännu inte bekräftat.

Den större bilen med 64 kWh har motsvarande 201 hk och ska klara 0-100 på 7,6 sekunder. Topphastigheten är 167km/h.

Mer läsning om SUV:en har vi samlat här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.