Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Hyundai Kona Electric får sig en rejäl uppdatering: Ska bli mer utmärkande

Hyundai Kona Electric får sig en uppdatering. Sen lanseringen 2018 har Kona Electric sålts i över 120 000 exemplar världen över, varav 53 000 har nått Europa. Nu tyckte Hyundai att det var dags för en uppdatering och då gör man en rejäl sådan.

– Nya Kona Electric har genomgått en serie djärva exteriördesignuppdateringar. Ett rent och elegant utseende uttrycker den exceptionella elektriska tekniken samtidigt som den utmärker sig ännu mer på vägen, skriver Hyundai i ett pressmeddelande.

Kona Electric kommer fortsatt i två versioner där Long Range-versionen har ett batteri på 64 kWh och en motor som levererar 204 hästkrafter (150 kW), och klarar 0-100 km/h på 7,9 sekunder. Räckvidden är upp till 484 kilometer.

Den mindre modellen utrustas med ett batteri på 39,2 kWh, får en motor med 136 hästkrafter (100 kW) och klarar 0-100km/h på 9,9 sekunder. Räckvidden för denna modellen är 305 kilometer.

Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 100 kW. Laddning från 10 till 80 procent ska gå på 64 respektive 48 minuter.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons