Hyundai Kona Electric får ökad räckvidd – 484 kilometer

Pressbild: Hyundai

Nu får Hyundai Kona Electric en utökad räckvidd, det skriver Hyundais norska PR-chef i ett pressmeddelande. Elbiens räckvidd på 449 kilometer utökas därmed till 484 kilometer.

Den utökade räckvidden kommer gälla för alla bilar producerade från mars 2020 som levereras med nya Michelin Primacy 4-däck, står det att läsa i pressmeddelandet.

– Det här är mycket glädjande nyheter för alla som vill köpa en praktisk och snygg elbil med lång räckvidd. Kona Electric har träffat den norska marknaden mycket bra, vilket försäljningssiffrorna bekräftar. Att det nu blir ännu bättre räckvidd gör det till ett uppenbart val för ännu fler kunder, säger produkt- och PR-chef Øyvind Lillestrøm Knudsen från Hyundai Norge.

Samtidigt belyser man också leveransförseningarna som mycket Hyundai Kona Electric-kunder drabbats av. Som en åtgärd kommer nu Hyundai öka produktionskapaciteten. Nu arbetar man med en leveranstid på under sex månader. Detta gäller i alla fall på den norska marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.