Hyundai Kona Electric är här – med 47 mil räckvidd

Pressbild: Hyundai

Hyundai släpper sin andra helt eldrivna bil, en SUV i kompaktklassen. Kona Electric kommer i två versioner, en instegsmodell på 39 kWh med en räckvidd på 30 mil och en större variant på 64 kWh som ska ge en räckvidd på upp till 47 mil. Hyundai anger sin räckvidd i den nya och mer realistiska körcykeln WLTP.

Den lilla varianten har en kraft på motsvarande 135 hk, och kommer göra 0-100 på 9,4 sekunder. Den stora varianten har en kraft motsvarande 201 hk och klarar 0-100 på pigga 7,6 sekunder. Topphastigheten för de båda versionerna är 167km/h.

Hyundai Kona Electric

Kona Electric skiljer sig tillräckligt mycket från sitt fossila syskon som går under samma namn så att det blir tydligt att man valt den miljövänliga elversionen. Bland annat har Kona Electric en stängd grill som ger bilen ett visuellt eldrivet-uttryck vi inte är vana vid på elbilar.

Avskalad interiör i Hyundai Kona Electric.

Utrustad med modern teknik

Inuti bilen ser vi en avskalad och rejäl mittkonsol tack vara avsaknaden på växelspak. Bakom ratten gömmer sig två paddlar, inte för att växla, men för att justera energiåtervinningen vid inbromsning. Bilen är också utrustad med teknik som lane assist, adaptiv farthållare och automatisk broms för fotgängare.

Bilen har en pekskärm på sju tum som ger dig det mesta som du behöver om bilen, dit det också är möjligt att koppla de flesta mobiltelefonerna. På framrutan har du också en headsup-display som ger föraren information.

Ett pris på bilen kommer vi få inför lanseringen senare i höst.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.