Hyundai IONIQ 5 N får 600 hästkrafter

Nästa år kommer en riktigt kraftfull variant av Hyundai IONIQ 5. Den är skapad av bilmärkets prestandadivision N. Nu kommer de första uppgifterna om den vässade drivlinan.

Det är Hyundais utvecklingsschef Albert Biermann som avslöjar att den bland annat kommer att få omkring 600 hästkrafter. På frågan om ett mer specifikt förtydligande svarar han att det inte är riktigt klart.

Det kan bli 580, 600 eller 620 hästkrafter, säger Biermann till tidningen Drive. Men det handlar inte om att vara snabb, det handlar om att få föraren att ”dra på smilbanden, på ett ögonblick” förklarar han.

Vi kan så klart snegla på koncernsyskonet som lanserat sin sportiga version av syskonmodellen Kia EV6. Där erbjuder EV6 GT upp till 585 hästkrafter och ska klara 0–100 km/h på 3,5 sekunder. Den har motorjournalister beskrivit som ”ruggigt snabb!”.

Även IONIQ 6 får ett N

Klart är också att Hyundais kommande elbil IONIQ 6 också ska få N-emblemet. Den har Hyundai redan förhandsvisat genom konceptet RN22e. Den kommer att få två motorer med en total effekt på 430 kW (585 hk) och en toppfart på 250 km/h. När detta konceptet baserat på IONIQ 6 sätts i produktion är dock inte klart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.