Hyundai IONIQ 5 har anlänt till Europa – först ut är Norge som tog hälften av bilarna

När Hyundai IONIQ 5 lanserades tidigare i vår hade 3000 bilar öronmärkts för den Europeiska marknaden i en First Edition-serie. Efterfrågan var mycket stor och dessa sålde slut på knappt fyra dagar.

Störst intresse var det hos de norska kunderna som la beslag på hela 42 procent av upplagan. Nu berättar Hyundai att de första bilarna har anlänt till Europa och norska hamnstaden Drammen.

Hyundai gör sig nu redo för att leverera First Edition-bilarna till de första kunderna. Alla leveranserna ska vara klara innan sommaren, skriver Hyundai i ett pressutskick.

Till Sverige kommer Hyundai IONIQ 5 efter sommaren och då rör det sig om den ordinarie standardversionen. Den går att få i en bakhjulsdriven Standard Range-version och Long Range-version med val om fyrhjulsdrift.

IONIQ 5 Long Range får en räckvidd på upp till 481 kilometer med bakhjulsdrift och levererar 217 hästkrafter. Snabbladdning ska vara möjlig från 10 till 80 procent på omkring 18 minuter. Mer om IONIQ 5 finns att läsa i artikeln jag skrev i samband med lanseringen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.