Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Hyundai IONIQ 5 ertappad med supersnabb laddning vid 80 procent – 142 kW

Hyundai IONIQ 5 är utrustad med ett 800-volts batterisystem som bland annat ska möjliggöra ultrasnabb laddning. Vid en IONITY-laddare i Tyskland har en observant förbipasserande noterat just en IONIQ 5 på laddning.

Han hade också sinnesnärvaro att fånga spektaklet med kameran. På laddarens skärm ser vi att bilen just då tar emot 142 kW när batteriet är fyllt till 80 procent. Efter det börjar kapaciteten avta.

Skärmen avslöjar också att laddstoppet pågått under 16 minuter och att laddaren har levererat 42 kWh. Det motsvarar en genomsnittlig hastighet på 157 kW.

Med en batterikapacitet på 72,6 kWh kan vi räkna ut att bilen fått energi för ungefär 300 kilometers körning. Under optimala förhållanden ska det vara möjligt att ladda 100 kilometer på omkring 5 minuter, avslöjade Hyundai under premiären i slutet på februari.

Videon kan du se nedan, och givetvis är den på tyska:Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons