Hyundai föreställer sig lyxiga bilmodellen Hyundai Granduer som elbil

Hyundai Granduer är en lyxig sedan som hade premiär under 80-talet. Modellen såldes i Sverige under en period men blev ingen större succé. Det finns strax under 100 stycken i trafik i Sverige idag.

I år fyller modellen 35 år och för att fira modellen har Hyundais designavdelning gjort ett gjort en nytolkning av premiärmodellen men i utförandet av en elbil.

Retrokonceptet hämtar inspiration från bland annat Hyundai IONIQ 5. Det skvallrar konceptets ljussignatur om. Bilens pekskärm, som går i retrostil, ersätter rattar och reglage och växelväljaren har hämtat sin inspiration från ett flygplan.

Bilens stolar går i vinrött sammet, något som härstammar från den ursprungliga modellen. Baksidan av stolarna är dekorerade med nappaläder.

Genomgående för bilen är ett bronsfärgat ljus som breder sig ut i kupén. Speglar i taket reflekterar ljuset vilket ska öka känslan av rymd,. Genomgående ska färgtonerna göra att kupén utstrålar lyxig salong från mitten av 80-talet.

– När våra designers tänker på framtiden är det viktigt att titta tillbaka på vad vi har skapat i det förflutna och hitta inspiration från det, säger Hak-soo Ha, chef för interiörteamet på Hyundai Design Center.

– Med Heritage Series Grandeur har våra designers tolkat en viktig del av Hyundais historia i en underbar unik blandning av vintage samtidigt som den återspeglar de gränslösa möjligheterna i vår elektriferade era, fortsätter Hak-soo.

Ingen lyxbil är dock komplett utan en cigarrlåda, givetvis finns en sådan i bilen.

Det är inte första gången Hyundai omtolkar en klassisk modell. Nya IONIQ 5 är en nytolkning av den klassiska modellen Hyundai Pony. Kanske kan Hyundai Granduer ge en föraning om framtida elbilar från Hyundai?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.