Hyundai bekräftar elbilarna som kommer efter Hyundai IONIQ 5: En sedan och en stor SUV

Hyundai har precis börjat leverera de första Hyundai IONIQ 5 på vissa utvalda marknader. Lagom till den milstolpen har Hyundai också valt att bekräfta vägen framåt i samband med en presslansering av IONIQ 5 i USA, skriver Carscoops.

Först kommer IONIQ 6 som tar formen av en medelstor sedan med lansering 2022. Efter det följer IONIQ 7 med lansering 2024. Den tar formen av en stor SUV med plats för fler än fem personer.

IONIQ 6 kommer bygga på samma plattform som IONIQ 5. Den får ett batteri på 73 kWh och två val av drivlinor. Det rör sig om ett Single Motor-alternativ på 215 hästkrafter och ett Dual Motor-alternativ som leverar 308 hästkrafter. Målsättningen är en räckvidden på över 480 kilometer.

Den större SUV:e IONIQ 7 får samma Dual Motor-alternativ. Den modellen får ett större batteripaket på 100 kWh för att också kunna leverera en räckvidd på över 480 kilometer.

Konceptet Hyundai Prophecy

Det är inte första gången Hyundai visar något som stämmer överens med den planerade vägen framåt. I samband med lanseringen av konceptet som senare blev IONIQ 5 fick vi se nedan bild. Här syns bland annat ett annat sedankonceptet Prophecy. I bakgrund skymtas också den större suven.

Pressbild: Hyundai

Hyundai har tidigare också delat en video om Hyundai Prophecy. Den går att se nedan och kan tänkas illustrerar vad vi kan förvänta oss av IONIQ 6. Här finns också flera lösningar som vi senare fått se i produktionsmodellen av IONIQ 5. Bland annat den rymliga lounge-inspirerade interiören och pixelljusen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.