Hyrbilsföretaget Sixt beställer 100 000 elbilar från BYD

Hyrbilsföretaget Sixt ska skifta om till hyrbilar på den europeiska marknaden och ingår nu ett långsiktigt partnerskapsavtal med elbilstillverkare BYD. Totalt rör det sig om 100 000 elbilar som ska levereras fram till 2028.

De första leveranserna ska starta redan i år och först ut är den kompakta suven BYD Atto 3. Initialt kommer Sixt erbjuda hyrbilarna i Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Storbritannien.

Långsiktigt har Sixt planer på att elektrifiera omkring 70 till 90 procent av sin uthyrningsflotta fram till 2030. Då kommer man erbjuda ett brett sortiment av elbilar från flera olika biltillverkare.

– Avtalet med BYD är en viktig milstolpe för att uppfylla vårt löfte om att sätta betydligt fler elbilar i trafik. Vi ser fram emot vårt samarbete med BYD, kommenterar Vinzenz Pflanz, affärschef för Sixt.

– Samarbete är en central del av BYDs affärsstrategi. Vi är glada över att inleda vårt samarbete med SIXT. En mycket viktig nyckelpartner till BYD när vi tar våra första steg in på hyrebilsmarknaden, säger Michael Shu, General Manager och Managing Director, BYD Europe and International Cooperation Division.

Allt fler hyrbilsföretaget hänger med i skiftet till elbilar. Under det senaste året har Hertz skapat rubriker genom stora beställningar. Allt från 100 000 elbilar från Tesla, till 100 000 elbilar från GM och 65 000 elbilar från Polestar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.