Hundratals blinkande Tesla-bilar sätter nytt världsrekord i Finland

Under helgen samlades hundratals Tesla-bilar vid Vermo travbana i Finland. Målet var att sätta ett nytt världsrekord i flest antalet Tesla som deltar i en synkroniserad ljusshow. Showen matchar ett ljusspel ihop med musik och kan dessutom startas helt synkroniserat med andra bilar. Ju fler som deltar, desto mer spektakulärt kan det bli.

Rekordförsöket arrangerades av Tesla Club Finland och uppslutningen var stor. Det gamla rekordet att slå sattes tidigare i år i Tyskland med 255 bilar. I Finland lyckades man i helgen samla hela 687 Teslor.

Under lördagseftermiddagen rullade de 687 Tesla-bilarna in på travbanans parkeringsplats med tydliga direktiv om hur de skulle parkera. En DJ hade komponerat ihop Darudes låt Sandstorm som sedan delades ut på en minnessticka att sätta i bilens USB-uttag. Förarna schemalade sedan showen till att starta klockan 19:45, och sedan var det bara att vänta.

Uppvisningen kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.