Hotellkedja lånar ut gratis elbilar till sina gäster

Hotellgruppen ESS Group som står bakom bland annat Falkenberg Strandbad och Ystad Saltsjöbad kommer att erbjuda gratis elbilar för utlåning till sina gäster. Det hela är ett samarbete med elbilsmärket Ora som i Sverige erbjuder de kompakta småbilarna Ora 300 Pro och Ora 400 Pro+.

– Vi har länge sett ett ökat intresse från gästen att stanna flera dagar på våra hotelldestinationer och att genom det också vilja upptäcka närområdet. Gästen kan enkelt låna bilarna gratis men vi som hotelldestination kan också hjälpa gäster med shuttle-service till och från flygplatser, tågstationer eller i vissa fall även hämta gästen hemma, berättar Fredrik Toreskog, Creative Director ESS Group.

Totalt finns 10 Ora-elbilar på destinationerna Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, MJ’S och Ellery Beach House. De fria lånebilarna kommer initialt att erbjudas fram till den 31 augusti. Om projektet faller väl ut och responsen är god kan tjänsten förlängas.

– Samarbetet med ESS och de här fyra hotelldestinationerna är perfekt för oss på Ora. Vi är en utmanare på den svenska marknaden och så ser vi också på ESS resorts- och citydestinationer, berättar Linda Ungh, Marketing Manager på Ora Sweden.

– Att påverka gästupplevelsen positivt och att tänka nytt kring hur man kan uppleva området runt omkring, hur man reser till och från sin upplevelse samt att det också finns en hållbarhetsaspekt i samarbetet gör att vi valt att satsa stort på detta. Vår förhoppning är naturligtvis att när gästen testat våra bilar i en sån här miljö, att man också blir nyfiken på att ha en egen, avslutar Linda Ungh.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.