I höst presenteras en liten elbil från Mercedes – ska utmana Tesla och Volkswagen

Concept EQ, Exterieur Concept EQ, exterior

Vi har hört rykten om en mer kompakt Mercedes med eldrift och nu står det klart att den kommer presenteras på bilsalongen i Frankfurt som öppnar i mitten på september, enligt brittiska Autocar.

Storleksmässigt pekar det åt en bil i storlek med konceptbilen Volkswagen ID – eller som en VW Golf. Bilen tros få namnet Mercedes EQ A. Mercedes har sagt sig vilja utmana både Volkswagen och Tesla – vilket innebär att den här modellen troligtvis kan hålla ett pris omkring det uppskattade priset för Volkswagen ID – omkring priset för en välutrustad Golf. Alltså 400-450 000kr.

Det vi vet om Mercedes EQ A är att för att pressa priset kommer den endast erbjudas med framhjulsdrift och elmotorn placerade på framaxeln. Till skillnaden från storebror EQ-suve:en som kommer ha fyrhjulsdrift och flera elmotorer.

Långt till säljstart

Både Mercedes och Volkswagen har dock ett handikapp mot att kunna utmana Tesla deras prisvärda Model 3 och det är säljstarten. Både Volkswagen ID och Mercedes EQ A tros komma först i slutet av 2019 eller 2020.

Vi lär få mer information i samband med bilsalongen i Frankfurt i mitten på september.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.