Hongqi lanserar ny elbil i Sverige – EH7 får 700 km räckvidd

Nu kommer nästa elbil från kinesiska Hongqi till Sverige. Den nya sedanen Hongqi EH7 lovar ledande räckvidd och ska klara upp till 700 kilometer på en laddning, det från ett stort batteri på 111 kWh. Utöver räckvidd står också fokus i prestanda. 

Som fyrhjulsdriven kommer EH7 leverera en effekt på 460 kW (619 hk) vilket får bilen att susa iväg från 0 till 100 km/h på 3,5 sekunder. Utöver det kommer också en motorsvagare bakhjulsdriven samt en model med ett mindre batteri på 85 kWh. Men vad den senare uppsättningen innebär framkommer inte. Snabbladdning ska vara möjligt med effekter på upp till 253 kW.

EH7 är precis under fem meter lång.

Hongqi EH7 kategoriseras i D-segmentet och har en längd på 4 980 mm. Löftet är en rejält rymlig interiör med gott om benutrymme för passagerna vilket görs möjligt genom en hjulbas på hela 3000 mm. 

Rymligt baksäte i EH7.

– Vi är glada över att sätta en ny standard för räckvidd i segmentet för stora sedaner. EH7 kommer att vara en stark konkurrent och riktar sig särskilt till de som letar efter ett rymligt, kraftfullt fordon med enastående räckvidd. Vi vet att dessa egenskaper är mycket eftertraktade av de flesta elbilsköpare, vilket gör EH7 till ett särskilt attraktivt alternativ på den svenska marknaden, säger Simon Fransson, VD för Hedin Premium Car AB.

Leveranserna av Hongqi EH7 ska starta under det sista kvartalet av 2024. Priserna presenteras efter sommaren i samband med säljstarten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.