Hondas lyxmärke visar nya elbilen Acura ZDX med 500 hästkrafter

Hondas lyxmärke Acura, som säljs i USA, Kanada, Mexiko och Hongkong, har nu presentarat sin första elbil. Det genom den mellanstora suven Acura ZDX. Det är fokus på god komfort, lyx, och prestanda.

Elbilen bygger dock inte på teknik från Honda. Istället har man använt sig av GM:s Ultium-plattform. Toppmodellen är prestandaversionen Acura ZDX Type S med 372 kW (500 hk) i motoreffekt och en räckvidd på 465 kilometer på en laddning.

För den som söker något mer nedtonat kommer också en bakhjulsdriven basmodellen med 250 kW (340 hk) i motoreffekt. Den får en räckvidd på upp till 520 kilometer. Gemensamt för de två är ett batteri på 102 kWh, som ska kunna snabbladdas med effekter på upp till 190 kW.

– Premiären av den nya ZDX är en spännande händelse för Acura-varumärket. Det är starten på vår övergång till en framtid med nollutsläpp och visar vårt engagemang för prestanda i den elektrifierade eran, säger Emile Korkor, vice-VD för Acura National Sales.

Den sportigare Type S-versionen ska erbjuda en förhöjd prestandakörupplevelse när det kommer till acceleration, inbromsning och kurvtagning utan att kompromissa med komforten eller den dagliga körningen. Bland tuffa sportiga och lyxig inslag nämns allt från de 22-tums stora hjulen, Brembo-bromsar och justerbar luftfjädring.

Fokus i interiören är en 22-tums pekskärm som kompletteras av en 11-tums headsupdisplay och ett 11,3-tums digitalt instrumentkluster framför ratten. Ljudupplevelsen står ett högtalarsystem med 18 högtalare från Bang & Olufsen för.

De första leveranserna av Acura ZDX ska starta i början på 2024. Priset för basmodellen är 60 000 dollar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.