Honda visar upp retro-inspirerad elbil för urban miljö

På motormässan i Frankfurt visar Honda upp ett koncept av en spännande elbil som minst sagt kan beskrivas som retro. Den andas så mycket 1980-tal att den faktiskt på sitt eget lilla vis känns inne. Ungefär på samma premiss som retrofilmen Kung Fury gjorde succé för ett par år sedan.

Honda Urban EV är tänkt att vara anpassad för stadstrafik och är inte en vision från en avlägsen framtid utan en bil som faktiskt ska nå Europa 2019, enligt Hondas Vd Takahiro Hachigo.

Interiörmässigt ser vi en mycket avskalad bil, inte helt olikt Tesla Model 3. En stor skärm placerad i mitten ger dig allt du behöver, och gör bilen nästan helt fri från knappar och reglage. Backspeglarna är en integrerad skärm i sidodörrarna.

Hondas Vd fortsätter med att antyda att Honda är imponerade av den europeiska konsumentens stora intresse av eldrivna bilar. De menar att elbilen i Europa skördar betydligt fler framgångar än på många andra platser. Därför vill Honda nu vara med på den europeiska marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.