Honda visar tre nya elbilar – men ”Ye” är bara för Kina

Honda har idag visat upp en helt ny serie elbilar dedikerad för den kinesiska marknaden. Den nya serien får namnet Ye och inkluderar och två elbilar i ett nära produktionsstadie som ett koncept. Namnet Ye är det kinesiska tecknet 烨 och betyder ”att lysa briljant”.

Den japanska tillverkaren berättar att de nya modellerna kommer erbjuda ett fokus på användaren och följer Hondas designfilosofi ”Man Maximum, Machine Minimum”. Det betyder att de ska ge mer ”utrymme åt människan, och minimera det utrymme som krävs för mekaniska komponenter”.

Ye S7 och P7.

De två första modellerna är Ye P7 och Ye S och är utvecklade på en helt ny dedikerad elbilsplattformen. Den plattformen ska ha stöd för både bakhjulsdrivna och fyrhjulsddna modeller.

Löftet är en rymlig kupé, både bak och fram som ska göra det lätt att njuta av en bekväm åktur och samtidigt ge föraren den körupplevelse som den önskar.

– Närmare bestämt ska bakhjulsdriftsvarianten vara designad för att erbjuda sportig och skarp hantering, och fyrhjulsdriftsvarianten designades för att erbjuda både hög effekt och mycket responsiv hantering för att verkligen förena körningen med förarens vilja, skriver Honda.

Ye S7 och P7 kommer ha försäljningsstart innan slutet på detta året.

Ye GT Concept.

Men Honda väljer också att visa upp ett GT-koncept, på en låg och bred Grand Tourer. Här lovas en omslutande och sportig körposition som ska föra tankarna till en sportbil. Denna modellen kommer erbjuda den ultimata körupplevelsen där föraren får en känsla av att bli en med bilen, lovar Honda.

Ye GT Concept..

Försäljningen av Ye GT Concept ska starta innan slutet på 2025. Till 2027 är planen att serien totalt ska inkludera sju elbilar på den kinesiska marknaden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.