Honda visar nytt koncept på elbil: Honda e:Ny1 kommer till Europa 2023

Efter en vågad satsning på den annorlunda och söta elbilen Honda e presenterar nu Honda något som kan uppfattas som lite mer tryggt. Det i form av ett koncept på en helt ny SUV som får namnet Honda e:Ny1.

Honda e:Ny1 Prototype placerar sig i B-segmentet och kommer ut på marknaden 2023. Den erbjuder större utrymmen jämfört med lilla Honda e och ska nischa in sig som en familjebil.

– Den här bilen erbjuder den unika blandningen av dynamik, teknik och design som Honda är känd för. Den kommer att vara ett utmärkt alternativ för familjer som letar efter sin första elbil, säger Katsuhisa Okuda, chef för Honda Motor Europe.

– De nya modellerna som vi kommer att introducera 2023 sätter kursen för nästa generations elektrifierade Honda-bilar som alla får den engagerande kördynamik, komfort och exceptionella användbarhet som våra kunder har vant sig vid, säger Tom Gardner, Senior Vice President, Honda Motor Europe.

Honda har inte delat med sig av några specifikationer kring modellen. Vi får däremot en hel del bilder på konceptet tillsammans med en film.

Under presentationen av e:Ny1 avslöjade Tom Gardner att man engagerat sig i omfattande V2G-projekt. Målet är att kunna låta elbilar vara med och balansera elnätet. Från det uttalandet kan vi förvänta oss att e:Ny1 kommer ha stöd för tekniken.

– Dessa initiativ kommer att hjälpa till att hantera trycket på energinäten över hela Europa. Vi tillkännagav nyligen vårt engagemang i V2X Sussies-konsortiet. Ett projekt för att vidareutveckla hur elbilar kan hjälpa till att bättre balansera efterfrågan och utbud, sa Tom.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.