Honda visar ny elbil för USA men fegar rejält

Honda planerar att lansera en helt eldriven SUV på den amerikanska marknaden 2024. Idag visar man för första gången upp elbilen som får namnet Honda Prologue. Den har Honda utvecklat tillsammans med General Motors.

Det vi får se är en klassisk SUV med ett ganska neutralt utseende. Honda har på inget vis valt att ta ut svängarna – något som man kanske hade både förväntat sig och hoppats på efter den betydligt roligare Honda e.

– Vårt mål var att skapa en ren harmoni baserad på en SUV genom att föra samman färg och material för att uttrycka en ny robust designstil som är bekant för våra kunder och unik för Honda, säger Masaki Sumimoto, designledare för färg, material och finish.

För att markera en era av förändring har Honda ersatt det klassiska H-märket bak på elbilen genom att skriva ut Honda helt och hållet. Dessutom kommer bilmärkets elbilar bära tillägget e:.

Prologue kommer få en lång hjulbas på 3,1 meter. Den är 20 centimeter längre och 12 centimeter bredare än Honda CR-V. Noterbart är att laddluckan inte känns direkt praktiskt placerad. Det kan bli svårt att få laddkabeln att räcka på vissa snabbladdare.

Interiören känns också ganska traditionell. Honda lovar dock en ”teknisk kupé” och de två digitala skärmarna på 11- respektive 11,3-tum ingår i standardutrustningen. De två skärmarna ackompanjeras av många analoga knappar och reglage.

På en andra interiörbild ser vi att suven kommer ha plats för fem personer. Honda lovar gott om plats för passagerare och last. Prolouge ser också ut att få glastak.

Honda släpper inga detaljer om drivlinan idag, men lovar att hålla oss uppdaterad under de kommande månderna.

Höga globala ambitioner

Honda har halkat efter i skiftet till elbilar efter lansering av Honda e. Däremot har Honda höga ambitioner. Till 2030 är planen att lansera 30 nya elbilar globalt. Den satsningen kan du läsa mer om här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.