Honda ska visa eldriven sportbil i år

Honda fyller 75 år, och det ska så klart firas. Det kommer den japanska biltillverkaren bland annat göra genom att presentera en eldriven sportbil. Den är en del av 30 planerade elbilar som Honda ska lansera fram till 2030.

Den eldrivna sportbilen kommer Honda att visa upp innan slutet på det här året, enligt uppgifter till brittiska Car Magazine. Den ska bygga på samma e:n-plattform som sitter i den kommande elbilen Honda e:Ny1. Inspirationen ska komma från Honda S2000 som Honda lanserade i samband med att man fyllde 50 år.

Honda avslöjar inte några detaljer om prestanda, eller prissättning. Till Car Magazine säger Hondas brittiska fordonschef Rebecca Adamsson: ”Även om vi inte kan konkurrera med kinesiska tillverkare på pris, så har vi 75 års ingenjörserfarenhet”.

I planen för de 30 planerade elbilarna som Honda ska lansera finns det faktiskt utrymme för två sportbilar. För Honda handlar det om att ”skiftet mot klimatneutralitet och elbilar ska vara roligt”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.