Honda ska lansera två eldrivna sportbilar och 30 andra elbilar

Honda har delat med sig av sin globala strategi för elektrifiering framåt. Strategin innehåller många delar, med allt från att introducera solid state-batterier under andra halvan av detta årtioendet till att minska på produktvariationerna för att sänka kostnaderna. Allt från Hondas motorcyklar, bilar, verktyg, båtmotorer och flygplan ska på sikt bli klimatneutrala.

Fram till 2030 planerar Honda att lansera upp till 30 nya elbilar. Det innefattar allt från kommersiella småfordon (som är populära i Japan) till personbilar av alla storlekar.

Från 2026 lanserar man den nya elbilsplattformen Honda e: Architecture som ska ligga till grund för många modeller. Genom ett samarbete med GM ska man från och med 2027 dessutom lansera flera elbilar som prismässigt ska utmana konventionella bilar med förbränningsmotorer.

Nya sportbilar med körglädje

Skiftet mot klimatneutralitet och elbilar ska dessutom vara roligt, lyfter Honda fram som en sista punkt i den nya strategin. Därför ska Honda under mottot ”körglädje” lansera två eldrivna sportbilar.

Honda går inte in på någon tidplan för när modellerna kommer att lanseras men skriver att det handlar om modeller som ska introduceras globalt. Idag får vi se två sportiga silhuetter gömma sig under varsina skynken. En av modellerna kommer vara en ”specialitet” och den andra ska vara en sportig ”flaggskeppsmodell”.

– De ska förkroppsliga Hondas universella sporttänk och särskiljande egenskaper, avslutar Honda kryptiskt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.