Honda och Sony ska bygga och sälja elbilar tillsammans från 2025

Pressbild: Sony

Under de senaste åren har Sony tittat allt närmare på elbilsmarknaden och själva också utvecklat två koncept på elbilar. Även om de två koncepten mottagits väl som koncept har Sony sagt att avsikten inte har varit att tillverka dem utan att bara demonstrera teknik för elbilar.

Nu meddelar Honda och Sony att man kommer att bilda ett gemensamt bolag för att utveckla elbilar. Honda ska bidra med sin expertis inom mobilitet, fordonsutveckling och tillverkning och eftermarknadsservice.

Sony ska bidra med sin expertis inom utveckling och användandet av bildhantering, telekommunikation, nätverk och underhållning för att förverkliga en ny generation av transporter och mobilitetstjänster.

Säljstarten är satt till 2025

Planen är att det ”Nya företaget” ska planera, designa, utveckla och sälja elbilen. Den ska vara klar så att försäljningen kan starta 2025.

I den gemensamma pressreleasen kan vi läsa:

Honda förväntas vara ansvarig för tillverkningen av den första elbilen vid sin fordonsfabrik. Det förväntas att en mobilitetstjänstplattform kommer att utvecklas av Sony och göras tillgänglig för det nya företaget.”

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.