Honda förverkligar lyxkonceptet från Acura

Hondas lyxsbilsmärke Acura som endast finns i Nordamerika och Hongkong kommer snart presentera sin första elbil. Det genom en helt eldriven version av Acura ZDX som har premiär om tio dagar.

Försäljningsstarten av eldrivna Acura ZDX och en prestandavariant kallad ZDX Type S är därefter planerad till början av nästa år. Standardutrustningen ska vara hög, och inkluderar allt från ett ljudsystem från Bang & Olufsen till ett inbyggt infotainmentsystem baserat Google.

Vid ett tidigare tillfälle har vi redan fått se ett koncept på den nya elbilen, som tar inspiration från italienska lyxmotorbåtar. Då under namnet Acura Precision. Löftet är en paktering som ska förmedla elegans, harmoni och prestanda.

Acura Precision EV Concept

Acura som bilmärket är inget som är aktuellt för oss som bor i Europa, men det skulle kunna ge en indikation om teknik och funktioner som kan tänkas spilla över till även Hondas elbilar som är aktuella för oss i framtiden.

Prestandavarianten av ZDX kommer bland annat bli den mest kraftfulla på SUV:en som tillverkaren lanserat någonsin:

– ZDX Type S att uppfylla löftet som den mest kraftfulla och snabbast accelererande SUVen i märkets historia och kommer att bidra med en spännande körupplevelse bland elbilarna på fordonsmarknaden, säger Emile Korkor, försäljningschef vid Acura.

Kanske kommer drivlinan och prestanda spilla över till den eldrivna sportbil som Honda ska visa upp i år?

nu lansera sin första elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.