Volvo höjer priset på Volvo EX30: ”Beror inte på nya tullarna”

Igår kom beskedet att EU inför nya handelstullar på elbilar som tillverkas i Kina och säljs i Europa. Det med start idag. För Volvo-ägaren Geely handlar det om ett påslag på 19,9 procent.

Det kan leda till dyrare elbilar för slutkunderna. Samtidigt som de nya tullarna idag trädde i kraft höjde Volvo också priserna på Volvo EX30. En modell som Volvo tillverkar i Kina. Volvo säger däremot att höjningen inte beror på de nya tullarna.

Basmodellen av EX30 med utrustningsnivån Core kostar nu från 449 000 kronor, det mot tidigare 429 00 kronor. Liknande prishöjningar på mellan 20 000 till 30 000 kronor har även gjorts på de andra modellvarianterna.

– Priset på EX30 modellår 2025 har justerats för att ta höjd för ökade produktions- och materialkostnader. Det har inte med tullarna att göra, skriver Magnus Holst, PR & Kommunikationschef på Volvo Cars Sverige.

Volvo planer att på sikt börja tillverka Volvo EX30 i Belgien. Det är planer som funnits långt innan tullarna blev aktuella, men en bonus av det beslutet blir ju att modellen kommer kunna undkomma tullarna. Den flytten uppges Volvo nu ha påbörjat.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.