Historiska beslutet vidare i processen: Stopp för bensin och diesel på nya bilar 2035

För tre veckor sedan röstade Europaparlamentet igenom att alla nya personbilar och lätta lastbilar som säljs från 2035 måste vara fossilfria. Därmed vill man förbjuda försäljningen av bensin- och dieselbilar från 2035.

Nu under morgonen kom EU:s samlade miljöministrar överens om de sista punkterna i omröstningen vilket gör beslutet än mer definitivt. I nästa steg ska EU-ländernas regeringar inleda förhandlingar med Europaparlamentet om att slutföra lagen.

– Europas regeringar har tagit det historiska beslutet att stoppa försäljningen av förorenande bilar. Transporter är den största källan till utsläpp och bilar är den största delen av problemet. Beslutet idag är ett stort steg för klimatkampen, minskade luftföroreningar och att göra elbilar mer överkomliga för alla, kommenterar Julia Poliscanova från miljöorganisationen Transport & Environment.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.