Hipp hurra! Allt om Elbil fyller 5 år!

Det var sommaren 2016 och jag hade nyligen provkört en elbil för första gången. Det var en Tesla Model S (bilden ovan) och jag var mäkta imponerad. Jag ville lära mig mer om elbilar, men det fanns inte så mycket att läsa om ämnet på svenska sajter på den tiden.

Därför skapade jag den 26 juli 2016 en egen blogg i nyhetsform för att lära mig mer om elbilar. Den första nyheten handlade om att Tesla Model X fått ett mindre batteri på 60 kWh vilket sänkte instegspriset med 100 000 kronor.

Då för fem år sedan var allt kring elbilar väldigt annorlunda. Den månaden registrerades det endast 132 elbilar i Sverige. Storsäljarna var Tesla Model S, Renault Zoe eller Nissan Leaf. Det fanns egentligen inte så många andra modeller att välja på. Idag finns det betydligt fler modeller och det är inga konstigheter om 132 elbilar registreras på en enskild dag.

Under veckorna som följde fick nylanserade ”nyhetsbloggen” Allt om Elbil ganska snabbt ett hundratal trogna läsare i veckan. Det visade sig att det fanns fler som var precis lika nyfikna på elbilar som jag. Jag möttes också av en skara flitigt engagerade elbilsentusiaster som var snabba med att påpeka när jag uttryckte mig plumpt eller kom med direkta felaktigheter. Jag visste inte så mycket om elbilar då. En gång misstog jag en laddhybrid för elbil…

Fem år senare

Nu, fem år senare har det hänt en hel del. Både i bilbranschen och med Allt om Elbil. Idag har Allt om Elbil omkring 100 000 läsare i veckan. Intresset för elbilar har fullständigt exploderat de senaste åren, och många vill följa vad som händer i detta paradigmskifte där vi ställer om till bilar med eldrift.

Då för fem år sedan fanns det 8 400 elbilar i Sverige. Idag finns det 89 000 vilket är en ökning med nära tusen procent. Innan året är slut tror jag vi kommer nå över 120 000 elbilar. Idag finns det ett hundratal elbilsmodeller att välja på i de flesta storleksklasserna och nya modeller lanseras på löpande band. Försäljningen går spikrakt uppåt.

Tack!

Ett stort tack till alla er som stöttat mig och Allt om Elbil genom åren. Nu kör vi fem år till!

PS. Och om jag får önska mig något så är det satsningar för att underlätta för fastighetsägare att bygga laddplatser till sina hyresgäster. Dessutom vill jag se en snabbare utbyggnad av den publika laddinfrastruktur i form av både destinationsladdare och snabbladdare. Vi elbilister kommer behöva dem.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.