Hertz ska köpa 65 000 elbilar från Polestar

Hertz och Polestar meddelar idag ett globalt samarbete som innebär att Hertz ska köpa 65 000 elbilar från Polestar under en femårsperiod.

Planen är att bilarna ska finnas tillgängliga från våren 2022 i Europa. I Nordamerika och Australien kommer de första bilarna i slutet av 2022. Hertz kommer inledningsvis att beställa Polestar 2.

– Vi är glada över att kunna samarbeta med Polestar och ser fram emot att introducera deras elektriska premiumprodukter i våra flottor för kunder och för mobilitetstjänster, säger Stephen Scherr, VD för Hertz.

Samarbetet med Polestar bygger vidare på den satsning på elbilar som Hertz meddelande under hösten i Nordamerika. Då avslöjade Hertz i USA planer på att köpa in 100 000 elbilar från Tesla.

– Tack vare samarbetet med en global pionjär som Hertz kommer fler att kunna ta del av den fantastiska upplevelsen som det är att köra en elbil. För många av dem kan det vara första gången de kör en elbil. Och det kommer att vara en Polestar, säger Thomas Ingenlath, Polestars VD.

I Sverige är Hertz en franchise som ägs av Volvo Cars vilket innebär att det i huvudsak är bilar från Volvo och Polestar som gäller här. Därför har svenska Hertz redan sedan våren 2021 erbjudit Polestar 2 som en del av sin hyrbilsflotta.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.