Hertz fortsätter köpa elbilar i 100 000-tal – GM på tur

Hertz i USA ska köpa in 175 000 elbilar från GM.

Hyrbilsföretaget Hertz globala organisation har påbörjat storskaliga inköp av elbilar. Förra året meddelade man avsikten att köpa in 100 000 elbilar från Tesla vilket fick Tesla-aktien att rusa. Sedan kom nyheten om avsikten att lägga en storbeställning hos Polestar på 65 000 elbilar.

Nu står amerikanska General Motors på tur. Denna gången rör det sig om 175 000 elbilar under de kommande fem åren. De flesta är dock elbilar baserade kommande elbilsplattformen Ultium med lanseringar runt 2025.

Bland varumärkena som är aktuella nämns Buick, Chevrolet, GMC, Cadillac och BrightDrop. De första elbilarna som levereras till Hertz kommer Chevrolet stå för. Det rör sig om Chevrolet Bolt och Bolt EUV med första leveranser i början av 2023.

Utbudet ska vara brett i den kompletta portfolion med allt från små elbilar, till mellanstora SUV:ar, pickuper och lyxbilar.

– Vårt samarbete med Hertz är ett stort steg framåt för att minska utsläppen och skifta om till elbilar. Med vårt utbud, teknologi och den räckvidd vi erbjuder, är jag övertygad om att varje hyresupplevelse kommer att öka förtroendet för våra produkter och öka tillväxten för vårt företag, säger GM:s ordförande och vd Mary Barra.

Fotnot: Hertz i Sverige är en fristående franchise med Volvo som huvudsaklig ägare. I Sverige består utbudet därför av elbilar från Volvo och Polestar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.