Hertz beställer 100 000 elbilar från Tesla

Pressbild: Hertz

Under måndagen avslöjade Hertz att man lagt en beställning på 100 000 elbilar från Tesla. Bilarna ska ingå i hyrbilsföretagets flotta av hyrbilar. Bilarna ska Tesla leverera under de kommande 14 månaderna.

Redan från november ska det vara möjligt att hyra en Tesla Model 3 från utvalda kontor hos Hertz i USA och i delar av Europa, skriver Hertz i ett pressmeddelande.

Bilarna kommer ha tillgång till Teslas globala nätverk av Superchargers. Som komplement kommer Hertz också att bygga tusentals laddare vid sina uthyrningskontor.

– Elbilar har nu blivit mainstream, och vi ser bara början på ett globalt intresse och efterfrågan, skriver Hertz tillförordnade VD Mark Fields i ett pressmeddelande. Det är den enskilt största beställningarna av elbilar någonsin.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.