Herbert Diess slutar som chef för Volkswagen – Porsche-chef tar över

Herbert Diess har haft en högst drivande roll i att ställa om Volkswagenkoncernen till elbilar. Nu meddelar dock VW-koncernen att Herbert Diess kommer avgå som koncernchef.

Sin sista dag gör Herbert den 1 september. Då kliver efterträdaren Oliver Blume in. Oliver är sedan tidigare chef för Porsche, och kommer även fortsättningsvis vara det parallellt med uppdraget som koncernchef.

Varför Herbert Diess slutar framgår inte av Volkswagen pressutskick. Enligt Reuters blev han avsatt av styrelsen, på grund av sin ledarstil och kombination med ett antal felbeslut. Hans Dieter Pötsch, VW:s styrelseordförande tackade Diess för hans tid tid:

– Under sin tid spelade Herbert Diess en nyckelroll i att främja omvandlingen av företaget. Koncernen och dess varumärken är livskraftiga för framtiden. Herr Diess demonstrerade på ett imponerande sätt med vilken hastighet och konsekvens han kunde genomföra långtgående omvandlingsprocesser. Han styrde inte bara företaget genom extremt turbulenta vatten, han implementerade också en helt ny strategi, sa Hans Dieter.

Vad Herbert Diess ska göra efter avgången är inte känt. Han är bara något år bort från den tyska pensionsåldern. Igår skickade Herbert ut en semesterhälsning via LinkedIn där han önskade kollegor trevlig semester – och att Volkswagen står starkt rustat inför hösten.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.