Helsingborg får elbilspool utan sladd – laddar trådlöst

Nu kommer en ny elbilspool till Helsingborg men denna sticker ut från mängden. Denna är nämligen helt sladdfri. Istället laddar elbilarna trådlöst via en laddskena i gatan när hyrestagaren lämnar tillbaka bilen.

Försöket är ett samarbete mellan flera aktörer. För elbilarna står hyrbilsföretaget Move About och tekniken för den trådlösa laddningen kommer från Elonroad. Även Öresundskraft och Helsingborg stad är en del av satsningen.

Hyrbilarna och tekniken finns uppställda på Rektorsgatan i Helsingborg. Det hela är en satsning som ingår i Helsingborgs innovationssatsning H22 för att lägga pusslet för framtidens gata.

– Med försöket på Rektorsgatan testar vi teknik där laddning sker direkt från en skena i gatan, samtidigt som vi erbjuder en bilpool som kan minska behovet av den egna bilen, säger Oscar Grönvall, trafikchef i Helsingborgs stad.

­ – På Rektorsgatan har vi fokus på att göra det enklare att välja annat än en egen fossildriven bil, som till exempel att hyra elbil när det behövs eller välja buss eller cykel, avslutar Oscar Grönvall.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.