Här tillverkar BMW förseriebilar av elbilen iNext

BMW iNext

BMW är nu i full färd med att producera förseriebilar av elbilen BMW iNext som kommer börja säljas 2021. Bilarna tas fram för att förbereda BMW på en storskalig produktion av elbilen. Totalt kommer 850 anställda att arbeta med att ta fram 100 bilar, som ska användas för att testa och optimera fabriken, men också för att testa elbilen i sig.

BMW spår att produktionsversionen av iNext kommer bli BMW:s nästa stora flaggskeppsmodell. Bilen kommer vara självkörande till nivå 3 och ha en räckvidd på 600 km. Storleksmässigt är den något större än BMW X5.

BMW iNext utrustas med en unikt formad ratt som ska påminna om den som finns i racingbilar. I bilen finns också en helt ny typ av instrumentpanel med i form av en långsmal och välvd informationsskärm.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.