Har Tesla precis visat skisserna på en liten kompakt elbil?

För två dagar sedan blev en bil i kamouflage som synts till i Kina den stora snackisen. Kunde det vara Teslas kommande kompakta modell som Internet döpt till Tesla Model 2? Det mesta pekade på att det antagligen inte var det.

Men nu har kanske Tesla ändå visat upp den kommande kompakta elbilen i en video i samband med öppnandet av ett nytt ingenjörscentrum i Kalifornien.

I videon får vi se en sekvens med några skissbilder. En av dessa bilderna har vi sett tidigare i samband med en rekryteringsannons i Kina. Det är den halvt dolda bilen till vänster i bilden nedan.

Men på skissen ser vi också en vit bil och en blå bil som också tycks vara betydligt mer kompakta än dagens modeller från Tesla. Kan detta kanske vara skisser på Teslas nästa elbil? Det vet vi så klart inte…

Tesla och Elon Musk har tidigare bekräftat att man jobbar på en kompakt modell. Men när den kommer ha premiär är inte klart. En del hoppas på att det blir i samband med Teslas Investor Day som arrangeras i nästa vecka.

Väntan på en kompakt elbil från Tesla återstår alltså.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.