Här ser du premiären av Polestar 3 idag

Ikväll har Polestar 3 premiär. Genom en livesändning direkt från Köpenhamn kan vi följa avtäckningen av den nya elsuven. På plats finns både Polestars vd Thomas Ingenlath och Polestars designchef Maximilian Missoni.

Polestar 3 är den andra helt eldrivna modellen från Polestar. Löftet från Polestar är en ”kraftfull, designfokuserad, elektrisk prestanda-SUV som tilltalar sinnena med en distinkt form och imponerande köregenskaper.”

Premiären ser du i videospelaren nedanför, den startar klockan 19.00.

Uppdatering kl. 20:18. Polestar 3 är nu lanserad, här kan du läsa mer!

Så vad kan vi förvänta oss av premiären och nya Polestar 3? Vi vet inte jättemycket nu på förhand. Ett par konkreta detaljer har Polestar dock delat med sig av. Bland annat kommer säljstarten att bli i direkt anslutning till premiären.

Polestar 3 kommer bli femsitsig. I fokus står prestanda och med tillvalet Performance kommer elbilen leverera en maximal effekt på 380 kW (517 hk). Målet är en räckvidd på upp till 600 kilometer i Long Range-versionen.

Vid lanseringen kommer alla versioner av Polestar 3 vara fyrhjulsdrivna med dubbla motorer som prioriterar drivning bak. Den får också adaptiv tvåkammars luftfjädring och aktiva dämpare som standard.

Plattformen som ligger till grund för elbilen är utvecklad tillsammans med Volvo Cars och lär sannolikt dela en del av de säkerhetsfunktioner som Volvo EX90 får. Det kommer sannolikt också innebära att Polestar 3 får dubbelriktad laddning. En del av det som Polestar presenterar idag kommer antagligen också att spilla över på Volvo EX90.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.