Här ser du premiären av Polestar 2 – detta vet vi om elbilen

Ny teaserbild av Polestar 2

Idag, onsdag 27 februari klockan 13.00 är det premiär för det många kallar för ”Volvos första elbil” genom systervarumärket Polestar. Bilmodellen är får namnet Polestar 2.

Istället för att flyga in intressenter från hela världens hörn väljer man att köra premiären online. Och därmed låter man alla få se premiären. Bilen kommer sedan visas upp på riktigt om en vecka på bilmässan i Genènve.

Premiären kommer du kunna se direkt via spelaren nedan, den 27 februari klockan 13.00. (Inför dess ser spelaren lite trasig ut)

Detta vet vi om Polestar 2

Fotnot: Nedan uppgifter är från innan premiären.

Polestar har varit selektiva i den information de delat med sig av om Polestar 2 inför premiären. Det vi vet är att det är en sedan, som ska vara en direkt utmanare till Tesla Model 3. Räckvidden för Polestar 2 uppges till 50 mil.

Bilens infotainmentsystem är utrustat med Android. Det systemet har man redan visat upp utförligt tidigare i år. Du kan läsa mer om det här.

Bilen blir kraftfull, precis som Polestar ska vara, de dubbla elmotorerna levererar nästan 400 hästkrafter. Priset är inte bekräftat, och egentligen inte säljstarten – men vissa slutsatser tyder på slutet av året. Vi får se efter klockan 13.00 idag helt enkelt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.