Premiär: Mercedes Vision AMG – ”spektakulär styling” sätter ribban för framtidens elbil

Mercedes prestandamärke AMG har byggt vidare på det supereffektiva elbilskonceptet Vision EQXX. Istället för fokus på räckvidd fokuserar AMG med Vision AMG Concept på prestanda.

Konceptet med plats för fyra personer ska ge oss en föraning om vad AMG kan tänka sig lansera någon gång runt 2025. Men vilken prestanda som faktiskt gömmer sig i drivlinan är fortfarande hemligt.

Elbilen bygger på en egenutvecklad högpresterande plattform som AMG gett namnet AMG.EA. Själva hjärtat i bilen är en innovativ elmotor med namnet Axial Flux Motor som utvecklats av Mercedes-ägda YASA. Det är kompakt, lätt och ska leverera betydligt mer kraft än någon annan konventionell elmotor.

– Vision AMG visar med spektakulär styling hur elektrifiering kan se ut hos Mercedes-AMG samtidigt som vi håller oss inom ramarna för varumärkets estetik, säger Gorden Wagener, chefsdesigner på Mercedes-Benz Group.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.