Här är Teslan som kört 69 200 mil på samma batteri och motor

Det snackas ofta mycket om elbilar och hur länge batterierna egentligen håller. En av världens rekord-Teslor tillhör tysken Hansjörg som kört över 200 000 mil. Men den har fått både nytt batteri och nya motorer.

Brittiska AutoTrader har letat land och rike runt för att hitta den elbil som gått längst i Storbritannien. Det visar sig vara en Tesla Model S 90D tillhörande taxichauffören Paul Kernson som kört hela 69 200 mil, det på originalbatteriet och originalmotorerna och utan någon som helst service.

Programledaren Rory Reid har träffat Paul för att lära sig mer om bilen och dessutom sätta den på prov i en längre videoserie. Rory vill helt enkelt ta reda up hur bilan har kunnat hålla ihop så länge. I det första mötet berättar Paul att Teslan har fått arbeta hårt. Den har fått utstå 60 till 65 procent snabbladdning och snabbladdas dessutom flera gånger varje dag. Fronten är fläckad med mängder av stenskott och små märken men håller alltså ihop väl.

Det enda irriterande Paul kan komma på är lyktorna fram på bilen som gett med sig ett par gånger, utan att Tesla tar det på allvar utöver att de ger honom en allt större rabatt på lyktorna för varje gång han bytt dem.

Se intervjun med Paul Kernson i seriens första avsnitt nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.