Här är Seats elbil el-Born – med räckvidd på 42 mil

Seat el-Born är konceptet på företagets kommande elbil, som baseras på den koncerngemensamma plattformen MEB. Seat el-Born har en räckvidd på upp till 420 km enligt WLTP-körcykeln.

Fordonet ska vara lika dynamiskt och praktiskt, som du förväntar dig av en Seat, skriver företaget i ett pressmeddelande. En effekt på 204 hästkrafter, ska ta bilen från 0-100km/h på 7,5 sekunder.

Seat el-Born ska kunna snabbladdas från 0-80% på 47 minuter med en 100 kW DC-snabbladdare. Stort fokus har lagt på det aerodynamiska arbetat, för att maximera räckvidden för elbilen.

Bilen kommer nå marknaden 2020 och kommer tillverkas i Zwickaufabriken i Tyskland.

Seat beskriver interiören

I sitt pressmeddelande skriver Seat: ”Kupén ger en känsla av ljus och luftighet, men också av tekniska framsteg, med integreringen av den digitala cockpiten samt en 10-tums infotainment och uppkopplad skärm i mitten av instrumentbrädan. Omedelbart fokus för föraren när han eller hon sitter i bilen är instrumentbrädan som är riktad mot den som sitter bakom ratten.”


Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.